מתי?
ביום חמישי, 02 ביולי 2026
בשעה: 20:00 עד שעה: 22:00
הוספה ללוח שנה 2026-07-02 20:00:00 2026-07-02 22:00:00 Asia/Jerusalem "אוקראינה - חומה ומחדל: מהעבר ההיסטורי ועד להפיכתה לזירת העימות בין רוסיה למערב הקולקטיבי" | מרצה: נינו אבסדזה למידע מלא: https://www.herzliya.muni.il/events/12959/ "בית קינן", רחוב נתן אלתרמן 51, הרצליה
"אוקראינה - חומה ומחדל: מהעבר ההיסטורי ועד להפיכתה לזירת העימות בין רוסיה למערב הקולקטיבי
מרצה: נינו אבסדזה
יום חמישי, 2.7.2026 | שעה 20:00 | חצר "בית קינן" | רחוב נתן אלתרמן 51, הרצליה
"בית קינן" מתכבד להזמינכם להרצאתה של נינו אבסדזה - עיתונאית, פרשנית ערוץ 12 לענייני רוסיה וח"כ לשעבר. מרצה בכירה, חוקרת ספרות ותרבות רוסית.
נושא ההרצאה: אוקראינה - חומה ומחדל: מהעבר ההיסטורי ועד להפיכתה לזירת העימות בין רוסיה למערב הקולקטיבי.
כיצד הפכה אוקראינה לאחד ממוקדי העימות הגיאופוליטיים החשובים בעולם? ומה ניתן ללמוד מהערים, המבנים, הפסלים והסמלים שנותרו מהאימפריה הרוסית ומברית המועצות על שורשי הסכסוך שמטלטל את אירופה?
בהרצאה תיקח אותנו המרצה למסע היסטורי, תרבותי ופוליטי במרחב הפוסט-סובייטי. דרך סיפורה של קייב - אחת הערים הסלאביות העתיקות בעולם, ננסה להבין אילו מתחים ופצצות זמן גיאופוליטיות הותירה אחריה ברית המועצות, וכיצד הפכה אוקראינה לזירת ההתנגשות המרכזית בין רוסיה למערב.
ההרצאה משלבת היסטוריה, פילוסופיה, תרבות ואדריכלות, ומציעה מבט מעמיק ומעורר מחשבה על הכוחות, הזהויות והשאיפות שממשיכים לעצב את המציאות הגלובלית גם בימינו.
הצטרפו אלינו לערב מרתק עם העיתונאית וחברת הכנסת לשעבר, נינו אבסדזה, למסע היסטורי ותרבותי יוצא דופן בעקבות סיפורה של אוקראינה והמאבק על עתידה - סיפור שהוא גם מפתח להבנת אחד העימותים המשמעותיים ביותר של המאה ה-21.
פתוח לקהל הרחב, בהרשמה מראש
נשמח לראותכם!
ניווט באמצעות Waze
תחבורה ציבורית
